Selasa, 9 November 2010

Sukaneka 2010

BERITA BERGAMBAR | Temerloh, 4 Nov 2010 - Sekolah Kebangsaan Sanggang sekali lagi menganjurkan temasya sukaneka tahunannya. Acara berlangsung dengan meriah meskipun diadakan secara sederhana.

Program bermula pada jam 8:00 pagi di mana, murid berhimpun di padang seterusnya menyanyikan lagu Negaraku, Negeri Pahang dan lagu sekolah. Setelah itu, doa turut dibaca bagi memohon keberkatan daripada Allah swt seterusnya diiringi dengan ucapan En Anuar Ab Rahim selaku Guru Besar SK Sanggang dan merasmikan temasya sukan tahunan tersebut.

Sejurus selesai acara perasmian, murid seterusnya mendengar taklimat daripada Tn Hj Noriamri Amran mengenai acara-acara yang bakal berlangsung pada hari sukaneka tersebut. Selain itu, murid-murid turut diberi taklimat tentang beberapa peraturan yang perlu dipatuhi sepanjang sukaneka berlangsung.

Pada pukul 9:00 pagi, sukaneka pun berlangsung. Sebagai tanda perhormatan, En Anuar Ab Rahim telah diberikan penghormatan untuk menekan buzzer sebagai simbolik bermulanya sukaneka 2010.

Setelah beberapa acara bagi murid dijalankan, para penonton beralih pula kepada acara guru-guru SK Sanggang. Bagi kategori guru, terdapat 2 acara yang dipertandingkan iaitu Bola Jaring dan Bola Sepak. Setiap guru diberi peluang 3 kali untuk memasukkan bola jaring. Begitu juga bagi acara bola sepak. Setiap guru diberikan peluang menyepak 3 biji bola ke arah kon yang telah ditentukan.

Pada pukul 12:00 tengah hari, majlis penyampaian hadiah diadakan. Kesemua pemenang diumumkan. Rumah kuning menjadi johan pada tahun ini. Meskipun sukaneka pada tahun ini diadakan secara sederhana, namun kegembiraan dapat dilihat dengan jelas menerusi riak wajah warga SK Sanggang.0 ulasan:

Catat Ulasan

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More